WOONINITIATIEF

Samen met Bert en Marian Bronstein, de ouders van Yvonne en Lisette is het idee van het oprichten van een wooninititaitef verder gegroeid. In 2017 is er begonnen aan een grote verbouwing van het bestaande woonhuis. Inmiddels hebben Yvonne, Lisette en Mira hun intrek genomen in het huis. Het wooninitiatief biedt plaats aan 4 à 5 bewoners. Wij zijn nog op zoek naar 2 medebewoners.

 

DOELSTELLING VAN HET WOONINITIATIEF

Jongvolwassenen met een beperking zijn niet in staat om volledig zelfstandig te gaan wonen. Daarom heeft Stichting De Peelbloem als doel om 24-uurs zorg in een beschermde woonvorm aan te bieden. Een veilige plek waar onze kinderen zich verder kunnen ontwikkelen en midden in de maatschappij staan.

 

ALGEMENE VISIE

Wij, ouders van een kind met een verstandelijke beperking, willen graag een woonsituatie creëren, waarin zij centraal staan. Een plek, die voor hun aanvoelt als een ‘thuis’, waar gekeken wordt naar hun wensen. Een groep bewoners die gezamenlijk één huishouden voeren.

De zelfstandigheid van de bewoners wordt gestimuleerd, rekening houdend met de mogelijkheden, privacy en persoonlijke vrijheid. Activiteiten in de vorm van ontspanning (in een van de bijgebouwen), gezamenlijk koken en dineren zorgen voor het extra groepsgevoel.

Foto’s van de feestelijke opening: