DAGBESTEDING

De dagbesteding van Stichting de Peelbloem is kleinschalig. We bieden een veelzijdig activiteitenaanbod aan wat is aangepast op de wensen en mogelijkheden van onze deelnemers. Er zijn groepsactiviteiten, maar ook individuele activiteiten zodat we doelgericht aan de hulpvragen van onze deelnemers kunnen werken. We maken gebruik van een gestructureerd weekprogramma waar wekelijkse activiteiten in terug komen. Deelnemers ervaren deze vaste structuur als erg prettig.

 

VISIE:

Bij Stichting de Peelbloem kijken we naar het individu. Belangrijk is dat deelnemers een gevoel van eigenwaarde ontwikkelen door positieve ervaringen. Ontspanning en plezier in een veilig en gestructureerde omgeving is wat wij belangrijk vinden en voorop staat.

 

DOEL:

Het doel van onze dagbesteding is om deelnemers een zinvol activiteitenprogramma aan te bieden in een huiselijke omgeving. Doelgericht werken d.m.v. zorgplannen staat voorop. Van daaruit wordt een persoonlijk begeleidingsplan opgezet. Gekeken wordt naar het individu maar ook naar de hele groep.

 

ACTIVITEITEN

Het activiteitenaanbod is erg variërend. We maken ook producten voor de verkoop zoals kaarsen, kerstartikelen, 3 d kaarten.

Van de opbrengsten van deze verkopen kunnen wij weer nieuwe knutselmaterialen kopen.

Ontspanning is erg belangrijk. Daarom komt er in de nieuwbouw een mooie snoezelruimte waar onze deelnemers zich kunnen ontspannen.

We willen dat onze deelnemers ook op het gebied van educatie zich ontwikkelen. Speciaal hiervoor organiseren we educatieve activiteiten welke zich allemaal op het niveau van de deelnemer worden aangeboden. Op deze manier werken we aan het onderhouden van de cognitieve vaardigheden.

Huishoudelijke activiteiten zijn aan de orde van de dag en komen de hele dag voor. Van opruimen, afwassen tm koken de deelnemers helpen hier graag aan mee en vergroten hiermee hun zelfredzaamheid.

Per seizoen proberen we creatieve activiteiten te bedenken die aansluiten bij het thema. De deelnemers genieten van deze activiteiten, zoals kerst, sinterklaas, carnaval en vinden het leuk om hun zelf geknutselde voorwerpen mee naar huis te nemen.

Meer informatie?

Voor meer informatie kunt u mailen naar info@stichtingdepeelbloem.nl of telefonisch contact opnemen met Anke Bouwmans tel: 06‑25097320.